1750 m. dvarininkai Tarnovskiai įkuria Butautų dvarą, esantį 13km nuo Biržų ir vos 1,5km nuo Latvijos sienos. Daugelį metų rūmai regėjo dvarininkų gyvenimą, jų papročius, šventes bei kasdienybę. Šventės niekada neapseidavo be alaus, kuris čia pat, dvaro rūsiuose, būdavo gaminamas.
XIX a. pradžioje prie Butautų dvaro plėtojimo prisijungia vokiečių kilmės Jonas Kraftas, kuris kartu su broliu valdė didžiulį restoraną Sankt Peterburge. Atvykęs į Butautus J.Kraftas su naujomis idėjomis ir sukaupta patirtimi užsimojo tuo metu tik dvaro reikmėms gaminantį bravorą paversti visoje Lietuvoje žinomu alaus bravoru. Ambicingo tikslo vedimas išplėtė alaus gamybą, pradėjo rinkti įvairius alaus gamybos įrankius iš Rusijos, Vokietijos, kurie vėliau virto įkurto muziejaus eksponatais. Iš J.Krafto viziją ir užsidegimą perėmė jo sūnus Leonas Kraftas. Būtent L.Kraftas pradėjo bendradarbiauti su Rygoje įsikūrusiais verslininkais ir eksportuoti Butautų dvaro bravoro gaminamą produkciją. Tuo metu Butautų dvaras išgyveno aukso amžių – Butautai tapo traukos centru, keliaudami į Rygą žmonės būtinai užsukdavo paragauti pagarsėjusio alaus, pats alus vežamas į prabangiausius Vilniaus restoranus.